Egészség és életmód fejlesztés

Tudományos munkatársaink

Ismerje meg tudományos munkatársainkat!

A SuperFood A csapat

Dr. Polgár Tibor

Az egyetemi tanulmányaimat (Magyar Testnevelési Egyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, Nyugat-magyarországi Egyetem) kivéve Szombathelyen élek és dolgozom. A sporttudomány terén 40 évet a szombathelyi felsőoktatásban tevékenykedtem. Szakfelelőse voltam a rekreációszervezés és egészségfejlesztés alap és a rekreáció mesterszaknak.
A ranglétrát végig jártam, egy évtized után különböző vezetői feladatokat láttam el, mint tanszékvezető, intézetigazgató, kari főigazgató helyettes, tudományos dékán helyettes, dékán.
40 évtized alatt különböző, főként sportszervezetek tagja voltam, illetve vagyok:
Magyar Sporttudományi Társaság, Magyar Edzők Társasága, Szombathely Megyei Jogú Város Kulturális és Sport bizottság, Testnevelési és, Sporttudományi Szakmai Kollégium (alapító tag), Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság elnökség, alelnök, alapító tag, International Network on Sport and Health Sciences, NYME Sport és Rekreációs Bizottság, MTA Pedagógia Bizottság Szomatikus – Nevelési Albizottság, MAB Orvostudományi Bizottság , Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület elnök

Dr. Kesserű Péter

Mikrobiológus, biotechnológus, alkalmazott kutató. 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a mikrobiológiai folyamatokkal összefüggő víz és szennyvíz kezelés, a környezeti szennyező anyagok lebontása területén. Jelenlegi érdeklődési területe és szakmai iránya, a környezeti és humán mikrobiom kutatás. Jelenlegi kutatói aktivitása a mikrobiális rendszereknek a biotikus és abiotikus környezettel kialakított kapcsolatainak megértésére fókuszál.

Dr. Oláh Csilla

Felsőfokú tanulmányaimat az ELTE, Természettudományi karán végeztem, melynek Biológiai Doktori Iskolájában 2021-ben PhD fokozatot szereztem. Tanulmányaim és munkám során a biológiai több területére is betekintést nyerhettem. Jelenleg, a Duisburg-Esseni Egyetem, Urológiai klinikáján dolgozom, ahol urológiai daganatok progressziójának és terápia rezisztenciájának molekuláris hátterét vizsgáljuk. A biológia mellett a sport mindig is meghatározó szerepet játszott a mindennapjaimban, míg korábban évekig versenyszerűen röplabdáztam, manapság a munka mellett is odafigyelek rá, hogy a rendszeres sportoljak a mindennapokban, így hetente eljárok futni, teniszezni és biciklivel járok dolgozni. Mindemellett igyekszek egészségesen táplálkozni, a szezonnak megfelelően sok gyümölcsöt/zöldséget fogyasztani, és tudatosan odafigyelni az egészségemre. Így külön örülök a lehetőségnek, hogy a Superfoods csapata által közelebbről is megismerkedhetek a táplálkozás tudományával, és ezáltal a biológia egy újabb szeletével.

Dr. Szatmári Zoltán

Felsőfokú végzettségeim: JGYTF biológia-testnevelés szakos általános iskolai tanár, TF középiskolai testnevelő tanár, TF torna szakedző.

Phd értekezésem a veszprémi Interdiszciplinális doktori iskolában védtem meg.

1984 óta dolgozom a felsőoktatásba, ahol alapvetően az edzéstudománnyal és a testneveléselmélettel kapcsolatos tantárgyak oktatásáért, fejlesztéséért voltam felelős. Jelenleg főiskolai tanárként az Alkalmazott terhelésélettan, az edzés elmélete és gyakorlata, valamint a Testkultúra elmélete és módszertana című kurzusokat oktatom.
Mindig kiemelt figyelmet fordítottam/fordítok a felsőoktatás tudományos életének utánpótlás nevelésére. Számos hallgatót készítettem fel TDK-ra és OTDK-ra. Hallgatóim az OTDK versenyeken eddig négy első, öt harmadik helyezést értek, illetve négy különdíjban részesültek.

Sportolói pályafutásom szertornászként kezdetem, majd egy korai sérülés után a triatlon sportágban értem el korosztályos eredményeket.

Több, mint 20 éve az OKJ edzőképzés keretein belül több városban oktatom, illetve vizsgáztatok az edzéselmélet és módszertan, edzéstervezés, valamint a gimnasztika tantárgyakból.

A hódmezővásárhelyi Hód-Fitness SE akrobatika edzőjeként 1998 óta oktatom, nevelem tanítványaimat. Szakosztályunk évek óta meghatározó résztvevője a hazai és nemzetközi fit-kid versenyeknek. Számos válogatott versenyzőt neveltünk fel.

Szeged mellett Algyőn középkorú hölgyeknek tartok egészségfejlesztő tornát.

Társalapítója voltam a 2010-ben megalakult Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaságnak, továbbá 2011 – 2016 között a rekreacio.eu című tudományos magazin főszerkesztőjeként tevékenykedtem. Jelenleg a tudományos magazin Tehetséggondozás rovatának vezetője vagyok.

Dr. Fritz Réka

2015-ben szereztem fül-orr-gégészeti szakvizsgát. Jelenleg egyetemi tanársegéd vagyok a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti Klinikáján, illetve PhD hallgató a Semmelweis Doktori Iskolában. A rutin fül-orr-gégészeti fertőzéses megbetegedések ellátásán kívül, készséggel foglalkozom fej-nyaki daganatok kiszűrésével, horkolós betegekkel, szívesen vizsgálok gyermekeket is, illetve fül-orr-gégészeti kórképek sebészi kezelését is vállalom. A magánéletben hobbi-sportoló vagyok, leigazolt amatőr triatlonosként sokat mozgok. Fontosnak tartom az egészségmegőrzést, és a betegségek kialakulásának lehetőség szerint megelőzését. Ezen eszmeiség tükrében vezetem betegeimet, és látom el őket életmódi tanácsokkal.

Bóday Pál

Közgazdász, statisztikus vagyok. A statisztika számos területén, számos pozíciót töltöttem be az elmúlt több, mint húsz évben. Elsősorban mérési módszertanok fejlesztésével, adaptálásával; indikátorok és indikátorrendszerek kidolgozásával; adatelemzéssel és adatvizualizációval foglalkozom.
Több egyetemen voltam vendégelőadó, hazai és nemzetközi konferenciákon, workshopokon adtam elő, folyóiratokban, tanulmánykötetekben jelentek meg írásaim. Tanácsadóként több országban vettem részt statisztikai módszertani és adatgyűjtési fejlesztésekben. Számos kutatásban vettem részt, ahol módszertani, adatösszeállítási és adatelemzési területekért voltam felelős. A szakterületek tekintetében a környezetvédelem és fenntarthatóság áll legközelebb hozzám.

Bóday Ádám

Élettani kutatásokkal foglalkozó agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnök vagyok. Kutatási területem az elmúlt évtizedben a természetes mikrobiológiai ökoszisztémák élettani hatásaira fókuszál. A civilizált életmódhoz köthető élettani problémák – civilizációs ártalmak – élettani okát kutatva találtam meg az ember mikrobiom természetes pótlásának lehetőségét, melyből terméket, termékcsaládot fejlesztettem ki munkatársamimmal közösen. A természetes mikrobiológiai szimbiózis helyreállítása, a rebiózis számos civilizációs betegség tekintetében reményteljes javulást eredményez. Ezen a területen a különleges élettani igényű – nagy aktivitású sportolókkal folytatott vizsgálatok alapján dolgozom speciális, szimbiózist támogató étrend-kiegészítő, speciális tápszer kifejlesztésén, gyártás technológia, eljárás kialakításán.

Dr. habil. Fritz Péter

2008-ban doktoráltam a Semmelweis Egyetem, Patológiai Tudományok Doktori Iskolában. Jelenleg a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karán egyetemi docens vagyok, valamint a Szegedi Tudományegyetem sportért felelős kancellári és rektori megbízottként dolgozom.
Egész életemben az egészségközpontúság és mások segítése volt a fő motivációm, élsportolói múlttal rendelkezem.
2016-ban szereztem meg a habilitációs címemet, melynek központi témája az egészségfejlesztés volt. Célom a kutatási eredmények gyakorlati hasznosulásának elősegítése a sport- és egészségtudomány területén.
Tanulmányaim:
Pécsi Tudományegyetem, Táplálkozástudományi Msc, Eszterházy Károly Egyetem, Neveléstudományi Doktori Iskola, habilitált doktori fokozat, Semmelweis Egyetem, Patológiai Tudományok Doktori Iskola, Szegedi Tudományegyetem, mentálhigiénikus diploma, Janus Pannonius Tudományegyetem, Testnevelő tanár egyetemi diploma, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola, Testnevelő tanár és rekreátor diploma.
1998-tól 10 évig dolgoztam versenyszférában egészségfejlesztési és HR területen, eközben párhuzamosan kezdtem tanítani a felsőoktatásban. Szakcsoportvezetőként, intézet igazgató helyettesként, valamint szakfelelősként megtanultam csapatot irányítani, menedzselni.
Jelenleg egyetemi docens vagyok a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karán, valamint az Eszterházy Károly Egyetem Doktori Iskolában témavezető.
16 éve foglalkozom kiemelt szintem a sporttáplálkozással, jelenleg a FRADI táplálkozástudományi szakértője vagyok.

Eddigi sportágak, csapatok, ahol dolgoztam/dolgozom:

 • Szilver Táncsport Egyesület
 • Magyar Női Szinkronúszó Válogatott
 • Egri Vízilabda Klub:
 • felnőtt női csapat
 • felnőtt férfi csapat
 • utánpótlás férfi csapatok
 • Magyar Sportkarate Válogatott
 • Öttusázók
 • Ferencvárosi Torna Club:
  • férfi felnőtt labdarúgó csapat
  • férfi felnőtt vízilabda csapat
  • női felnőtt vízilabda csapat
  • kajakosok
  • atléták
  • triatlonosok
  • birkózok
  • boxolók
  • női felnőtt kézilabda csapat
  • úszók
  • erőemelő

Tudományos tisztségeim:

 • Institute of Health & Science in Sport tudományos bizottságának tagja (2019-tól)
 • MTA-Tudománymetriai Szakbizottság (2018-tól)
 • Fürdővárosok Tudományos Kutató Intézet Tudományos Tanácsadó Testületének tagja (2018-tól)
 • Erdélyi Magyar Ortopéd Társaság tiszteletbeli tag (2018-tól)
 • Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium, szakmai együttműködő partner (2018-tól)
 • Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság alapítója (2010), elnöke (2015-től)
 • RECREATION tudományos magazin felelős szerkesztője (2010-től), főszerkesztője (2017-től)
 • Magyar Tudományos Akadémia köztestületének tagja (2017-től) (V. Orvosi Tudományok Osztálya)
 • Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-Európai Tanulmányok Kar, Rekreációs műhely tagja (2015-től)
 • Magyar Sporttudományi Társaság Rekreációs Szakbizottságának tagja (2002-től)

Bevásárló kosár

Close
0
Az Ön kosara
 • No products in the cart.