0

Január, a legjobb alkalom az életmódváltásra

Újévkor igyekszünk számot vetni az előző évről, mit tehettünk volna másképp, visszatekintünk milyen sikereink és mélypontjaink voltak összeségében. Ekkor igyekszünk tiszta lappal indulni, persze mindehhez konkrét célokat fogalmazunk meg, hiszen egyértelmű számunkra, hogy van okunk változtatni. Ez a szokás, már az ókorban is jelen volt, de fennmaradt láthatóan napjainkban is.

Ha őszintén magunkba nézünk biztos számos pontban kifogásolható életvitelünk, de persze az elmúlt időszak, -elsősorban a világjárványra gondolva- sok újdonságot hozott szokásainkban. Minden változáshoz szükségszerű alkalmazkodnunk, ami számos meglepő módon megnyilvánult, mivel már bizalmat adunk az online bevásárlásnak, tudatosan spájzolunk, sőt akár savanyítunk, kenyeret sütünk otthonunkban a korábban megtanultak alapján. Mivel az otthoni munkavégzés elég gyakori jelenség maradt, ebből adódóan számos esetben több ételt fogyasztunk, sokszor kifogásolható minőségűt is, ráadásul sokan kevesebbet mozgunk, mert nincs szeparált nyugalmi „otthon zónánk” és persze erőnk se kimozdulni. Számos esetben az énidőnk szűkös, mégis nem szabad megfeledkeznünk az egészségünkről, mert nélküle nem tudunk teljesíteni sehol sem!

Egy 2019-es vizsgálat szerint hazánkban az egészségkárosodások jelentős részét az alábbiak okozzák: magas testtömeg-index, magas vércukor- és koleszterinszint, dohányzás, magas sófogyasztás, illetve a férfiak esetében túlzott alkoholfogyasztás.

Váltson életmódot hozzáértőkkel!

Túlvállalás helyett, reális célokat és időintervallumot érdemes megfogalmazni. Ne mindent azonnal, türelmetlenül igyekezzünk elérni és persze tartsuk magunkat az elveinkhez.

Íme 10 tipp a megújuláshoz
 • Szokjunk le az egészségtelen szokásainkról! 🚬
 • Szenteljünk több időt olyan kikapcsolódási formáknak, amik valóban feltöltenek! 🚴‍♀️
 • Járjunk el a javalt szűrővizsgálatokra, megelőzés céljából! 🩺
 • Törekedjünk arra, hogy testsúlyunk kerüljön vagy maradjon az egészséges tartományban! 🧍
 • Mozogjunk heti 4-5-ször, legalább 1 órát alkalmanként! 🤸‍♂️
 • Táplálkozzunk egészségesen! 🥗
 • Tervezzünk ésszerűen a beszerzésben, tárolásban! 🛍
 • Készítsünk házilag ételeket! 👩🏻‍🍳
 • Ne essünk túlzásokba megszorítások és nassolás tekintetében! 🍫
 • Mérjük fel testünk állapotát, hogy lássuk honnan indulunk és legyen mihez viszonyítani! ⚖️

Amennyiben elakadt az életmódváltásban, vagy évek óta nem sikerült eredményeket elérni a testsúlyával kapcsolatban, esetleg gyakran esik jojó-effektusba, a SuperFoods csapata segít Önnek!

Ha szeretne egészségesen táplálkozni, vagy felmérné teste jelenlegi állapotát látogasson el hozzánk egy személyes konzultációra! Az egészség, a vitalitás és a jó közérzet a tudatos táplálkozással kezdődik.

Bejelentkezés

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kapcsolódó bejegyzések

Bevásárló kosár

Close
0
Az Ön kosara
 • No products in the cart.